Steiermark-impressie

Het wijnblad ‘Perswijn’ schrijft in haar oktober/november editie 2018 onder de titel ‘Wandeltocht door Steiermark’ uitgebreid over de wijnbouwregio Südsteiermark (oftewel het zuid-oostelijke deel van Stiermaken, het Oostenrijkse Bundesland in het zuidoosten van het land).

De wijnen zijn er van uitstekende kwaliteit. Niet voor niets is de eindconclusie van Perwijn dat de Sauvignon Blanc uit de Südsteieremark van wereldklasse is. Het feit dat de laatste jaren een Sauvignon Blanc uit deze regio door een panel van zo’n 60 wijnprofi’s tot ‘wereldkampioen’ is gekroond, onderschrijft deze conclusie.

Wat heeft wandelen met wijn te maken vraag je je misschien af. Welnu, naast wijnbouw op uitgebreide schaal, staat deze regio bekend om zijn prachtige wandeltochten door de wijngaarden van de vele wijnboeren. Zo geniet je van de mooie natuur en de fijne wijnen die dit gebied voortbrengt.

Want daar komt een derde kenmerk van de regio om de hoek kijken. Het eten en (wijn) drinken vindt voor een belangrijk deel plaats in de zogenaamde ‘Buschenschank‘, een meestal bij een wijngoed behorende eet- en drinkgelegenheid die je alleen in deze regio tegenkomt. Een Buschenschank is aan strenge regels gebonden en mag niet zo maar alles aanbieden. Zo tref je er geen warme gerechten of dranken aan en ook geen bier. De maaltijden zijn zelf (of in de familie) bereid en uiteraard wordt de wijn van het betreffende wijngoed geschonken. En dat tegen zeer aantrekkelijk lage prijzen.

Weingut Pichler-Schober

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.