Wijnreis in mei 2023

In mei 2023 was het weer zover: zonder Corona-beperkingen onze wijnmakers bezoeken, nieuwe wijnen proeven en nieuwe wijnmakers uitzoeken.

We hadden geluk! Na een periode van minder goed weer hebben de weergoden ons tussen 20 en 28 mei van prima zomerweer  voorzien.

Weingut Pichler-Schober verraste ons met een vernieuwde cuvée van Zweigelt, Blauer Wildbacher en Blaufränkisch. Een stevige rode wijn met veel rood fruit.

De ‘Jung-Winzer’ heeft zijn Sauvignon Blanc Sième weer op een hoger niveau weten te brengen. Een mede-Sième-wijnmaker heeft het zelfs tot een wereldtopper weten te brengen. De Oostenrijkse Winzer zijn hard op weg de beste Sauvignon Blancs ter wereld te maken! (bron: Vinaria)

Een eerste nieuw contact betreft Weingut Langmann in Weststeiermark.  Een topproducent van Suavignon Blanc en Schilcher. Schilcher wijn is een rosé maar dan met een zeer hoog zuurgehalte. Heel fruitig, fris en super lekker bij gepaneerd vlees (ja, natuurlijk, die Wiener schnitzels!). De Schilcher wordt gemaakt van de Blauer Wildbacher, een druif die alleen in West Steiermark aangeplant mag worden.

Een tweede nieuwe Winzer die we aan het assortiment gaan toevoegen is Weingut Trabos in Gamlitz. Een prachtig Weingut, verdekt en rustig gelegen naast de doorgaande weg, mooi gelegen in een parkachtige omgeving. Alleen hierdoor loopt de wijn je al door de mond.

Van dit wijnhuis komen er tijdens de proeverij op 29 oktober zeker een paar verrassingen op tafel te staan.

En natuurlijk is er tijdens zo’n trip tijd voor andere verrassingen. Zo kregen we de sleutel overhandigd van de oudste wijnkelder van Südsteiermark en stonden onverwacht te midden van eeuwenoude houten wijnvaten van Weingut Kästenburg aan de Südsteirische Weinstrasse. Een bijzondere ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.