‘Onze’ wijnhuizen

Waar koopt Wine Delight haar wijnen?

Wine Delight betrekt haar wijnen van vier wijnhuizen in de Süd-Steiermark, één wijnhuis in Burgenland en één wijnhuis in Niederösterreich. Ieder wijnhuis (Weingut) heeft een eigen uniek karakter, hetgeen ook tot uiting komt in de kwaliteit en prijzen van de voor u geselecteerde wijnen.

Wij hebben niet alleen via e-mail en telefoon contact met deze wijnhuizen. Nee, wij zijn er minimaal twee keer per jaar om de wijnen te keuren, om te zien hoe de wijnen geproduceerd worden, om te zien en te horen wat de vernieuwingen zijn en om de persoonlijke contacten te optimaliseren. Het draagt allemaal bij tot een prettige samenwerking en daar profiteert uiteindelijk u ook van.

Weingut Pichler-Schober (St. Nicolai, Südsteiermark)

Het wijnhuis Pichler-Schober gelegen in St. Nikolai im Sausal is een apart wijnbouwgebied in het Zuid-Steiermarkse land en bezit zo’n 8 hectare aan wijngaarden. Op de heuvels van de voor druiventeelt uitstekend geschikte locaties Mitteregg en Nebenegg groeien de druiven op de Sausaler rotsgronden die de wijnen hun minerale, frisse en volle karakter geven. De fruitige rassen zijn op de klassieke ‘Steirische’ wijze geteeld (worden dan ook met “Klassik” aangeduid), terwijl de meer krachtige soorten met deels internationale allure, onder de noemer van “Lagenwein” geclassificeerd worden. De beste druiven uit de wijngaarden worden verwerkt onder de naam “Medigon” (Latijns-Grieks “Average Eck” voor “Mitteregg”). Deze wijnen worden in 300 liter Barriques (eikenhouten vaten) gerijpt. Voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar iets speciaals …..

Weingut Pichler-Schober

Een aantal van de door ons gepresenteerde wijnen van het wijnhuis Pichler-Schober is tijdens de International Wine Challenge in Wenen (AWC Vienna) als goed “Zilver” gekwalificeerd.

Weingut Pichler-Schober is niet alleen goed in het produceren van wijnen. De hele omgeving van het Weingut ademt rust, sfeer en relax-time uit en het is geen wonder dat gasten zich hier in de tuin vaak laten verwennen met een combinatie van wijn en streekproducten.

Tuin van Pichler-Schober

Weingut Tscheppe (Leutschach, Südsteiermark)

“Das Wasser macht weise, fröhlich der Wein, drum trinke es beides, um beides zu sein”   

Het wijnhuis Tscheppe is een traditioneel ‘Steirisch’ familiebedrijf met ongeveer 7 hectare wijngaarden in het zuiden van Stiermarken, direct aan de Sloveense grens. De toewijding aan het vak komt voort uit een combinatie van respect voor traditie en de gaven van de natuur. Door de natuurlijke wijze van bodemzorg, het kort snoeien, selectief uitdunnen van de druiven en het zien te bereiken van een optimale luifelvorm van de wijnstok, streeft men ernaar om de best natuurlijke omstandigheden te creëren voor het verhogen van de wijnproductie. De rijpe druiven worden nauwgezet met de hand geplukt en vervolgens zorgvuldig verwerkt om tot een hoge kwaliteit te komen. Daarbij leeft de overtuiging dat een wijn eerst in de wijngaard en daarna in de wijnkelder “geboren” wordt. In de wijnkelder staan zowel houten vaten als edelstalen tanks voor het rijpen van de verschillende wijnen.

Weingut Tscheppe

Weingut Skoff Original (Gamlitz, Südsteiermark)

“Wein ist Leben. Unser Leben ist Wein.” 

Walter Skoff nam in 1984 het familie-wijnbedrijf in Zuid-Steiermark in de vierde generatie over. Vanaf de eerste 1,7 hectare is dit wijnhuis in drie decennia uitgegroeid naar meer dan 60 hectare. Met passievolle toewijding aan de kunst van de wijnbouw heeft Walter Skoff een middelgrote onderneming opgericht met een internationale klantenkring en is bekend om zijn langdurige kwaliteit en de beste wijnen met een sterk karakter. Skoff Original produceert topklasse internationale wijnen op de beste locaties met traditionele druivenrassen op een constant hoog niveau.

De "Kranachberg Sauvignon Blanc 2015" van het Wijnhuis Skoff Original werd uitgeroepen tot de beste Sauvignon Blanc ter wereld bij de grootste en meest erkende Sauvignon Blanc wijncompetitie in de Concours Mondial du Sauvignon 2017. Bij het proeven van dit jaar in Bordeaux heeft de internationale jury van 65 deskundigen in totaal 861 wijnen uit 22 landen beoordeeld.

Weingut Moser (Leutschach, Südsteiermark)

“Wein ist Poesie in der Flasche”

Weingut Moser is met haar wijngaarden op 700 meter boven de zeespiegel het hoogstgelegen wijnhuis van Oostenrijk. Het ligt helemaal in het zuiden van Steiermark, werkelijk op een steenworp afstand van de Sloveense grens.

De klimatologische omstandigheden op deze hoogte, met extreme temperatuurverschillen tussen dag en nacht tot wel 25 graden Celsius, hebben een speciaal effect op de kwaliteit en leiden tot een concentratie van smaak aan de druiven in de koude nacht en draagt bij aan de natuurlijke ademhaling van de bladeren de daaropvolgende ochtend. Bovendien vormt de nachtelijke temperatuurdaling een natuurlijk paraffine schild, waardoor er praktisch geen schimmelvorming ontstaat.

Peter Kapun van Weingut Moser heeft zich gespecialiseerd in de teelt van druiven bij extreme hoogtes. Met zijn kennis en met behulp van de nieuwste vinificatie technologie bereikt hij op zijn eigen landgoed een hoogwaardig en bekroond product.

Naast de wijnbouw besteedt de familie veel tijd aan de bereiding van diverse streekproducten. Van heerlijke marmelades tot mosterd, de laatste nagenoeg allemaal op basis van pompoenpitten. Enkele van deze producten hebben wij reeds in ons assortiment opgenomen.

Weingut Gabriel (Rust a.d. Neusiedlersee, Burgenland)

“Wein macht uns Freude, diese Freude versuchen wir für Sie in unsere Flaschen zu füllen und auf diese Art weiter zu geben”

Het Weingut Gabriel ligt middenin het oude centrum van de historische ‘Freistadt’ Rust. Sinds meerdere generaties wordt in het Weingut en in de daaronder liggende kelders wijn gemaakt. Weingut Gabriel beslaat zo’n 12,5 hectare aan wijngaarden die zich in de heuvels buiten Rust bevinden. De helft van deze wijngaarden is beplant met rode druiven, de andere helft met witte. Het microklimaat van Rust, veroorzaakt door haar ligging aan de ondiepe Neusiedlersee, maakt het mogelijk zowel fruitige, droge witte wijnen, als krachtige rode wijnen en edelzoete (dessert)wijnen van hoogste kwaliteit te produceren.

Aan traditie gebonden, maar altijd met de blik naar voren en open voor nieuwe ideeën is de bedrijfsfilosofie van de familie Gabriel. Ieder jaar brengt klimatologische wonderen en verrassingen met zich mee, geen jaar is hetzelfde. Deze uitdagingen maakt het werk van de ‘Winzer’ zo uniek en uitdagend.