Wijnreis Steiermark

In onze blogs schenken we veel aandacht aan de uitstekende kwaliteit van de wijnen uit Oostenrijk, met name die uit Burgenland en Steiermark. Wij zijn niet alleen door de wijnen aan deze streek gehecht geraakt. In het bijzonder de Südsteiermark, de meest zuidelijke strook van dit Bundesland langs de Sloveense grens, is van ongekende schoonheid en heeft bovendien een fijn, haast mediterraan klimaat.

De beste manier om dit land, de cultuur en de ‘wine&dine’ in al haar facetten te leren kennen, is door er een aantal dagen door te brengen. Alleen dan ontdek je de bijzondere kenmerken van deze regio: de moderne pensions, de mooie wandeltochten door wijngaarden en bossen, de kwaliteitswijnen, de fijne regionale gerechten, maar ook de culturele parels in de tweede stad van Oostenrijk, Graz (in 2003 culturele hoofdstad van Europa). En dat alles in een klimaat dat zomers veelal zonnig en warm weer brengt met verkoelende nachten.

Wilt u dat zelf ook eens ondervinden? Geef het bij ons aan en wij organiseren een reis van zo’n dag of 8 naar deze regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *